Artisan & Expressionist Wood Creations

Guest room revamp

Kitchen-turned-guest room

When we got our house, the kitchen was located where they used to be in Victorian times, sandwiched between the front reception room and the back reception/dining room. We wanted our kitchen to lead out into the garden, so we changed the purpose of the room in the middle as our second sitting room/guest room, which we call our “Stübchen” (German for ‘little lounge’).

We exposed the old fireplace including entire chimney breast, changing the brickwork slightly to give the fireplace an arched opening (if you look closely in the pictures you can still see the outline of the old Victorian opening), we updated the built-in cabinet doors, being sure to keep the Victorian ones at the top, and gave the room a warm red wall colour for that cosy, comfy feel. Now it’s the most popular room in our house.